Hukuk Bölümü, Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Programına Kayıt Yaptıracak Öğrencilerin Dikkatine

•  19 Ağustos 2019 Pazartesi

Hukuk Bölümü, Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Programına Kayıt Yaptıracak Öğrencilerin;

1. 19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında bizzat Yüksekokulumuza başvurarak kayıt işlemlerini yaptırmaları gerekmektedir.

2. ÖSYM 2019-Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda TABLO-3'te yer alan aşağıdaki koşul ve açıklamaları taşımaları gerekmektedir.

Özel Koşul ve Açıklama:

Bk. 840 - Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 1. Bölüm 29. Maddesi uyarınca; İnfaz ve Koruma Memuru olabilmek için; " -Yapılacak merkezi sınav tarihi itibariyle 30 yaşını bitirmemiş olmak, - Erkeklerde 170 cm, kadınlarda 160 cm'den kısa boylu olmamak, -Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13'ten fazla, 17'den az olmamak" şartları aranır.